In de Pers

In de reis naar mezelf ontdekte ik de schrijver in mij.

Hiermee anderen inspireren om jezelf te zijn met alles wat er is, te connecten met je diepste plezier en die dingen te doen waar jij blij van wordt op een manier die past bij jou, maakt mij blij.

Trots op en dankbaar ben ik voor mijn publicaties in de media.


Veel leesplezier!

Artikel The Optimist - no.207 – nov/dec 2022


Ken je dat, zo’n stemmetje dat jou veroordeeld en bekritiseerd?


Woorden, gedachten en gevoelens hebben invloed op je lichaam. Hoe jij over jezelf praat heeft direct gevolg voor hoe jij je voelt en gedraagt.


Ik schreef er een artikel over. Wat de invloed van dat stemmetje in je hoofd is op jouw vitaliteit.  Ik deed onderzoek – ook bij mezelf – met als resultaat: een helder en liefdevol advies.


Het artikel ‘Wees als die zonnebloem in Bulgarije’ is geplaatst in magazine 207 van The Optimist.


Lees het artikel


Artikel The Optimist - no.207 – nov/dec 2022


Ken je dat, zo’n stemmetje dat jou veroordeeld en bekritiseerd?


Woorden, gedachten en gevoelens hebben invloed op je lichaam. Hoe jij over jezelf praat heeft direct gevolg voor hoe jij je voelt en gedraagt.


Ik schreef er een artikel over. Wat de invloed van dat stemmetje in je hoofd is op jouw vitaliteit.  Ik deed onderzoek – ook bij mezelf – met als resultaat: een helder en liefdevol advies.


Het artikel ‘Wees als die zonnebloem in Bulgarije’ is geplaatst in magazine 207 van The Optimist.


Lees het artikel

null

Artikel The Optimist - 12 juli 2022 - online


Hoe gezond is jouw verstand? Stel je jezelf wel eens deze vraag?


Jarenlang leefde ik in mijn hoofd. Als jurist was mijn denken en analyseren een kracht. Tegelijkertijd was het mijn valkuil. Het contact met mijn gevoel was ik kwijtgeraakt. Hierdoor verloor ik het plezier in mijn leven. Toen ik het besluit nam om te gaan doen waar ik blij van word, moest ik wel naar mijn gevoel. Want daar zit het antwoord, niet in mijn hoofd.


De maatschappij is gericht op ratio en luisteren naar je verstand. Je kunt luisteren naar je verstand, maar dat is pas gezond als je je gevoel er ook bij betrekt. Lees in mijn artikel ‘Hoe gezond is jouw verstand?’ hoe dit kan leiden tot een mooiere wereld.


Lees het artikel

Artikel The Optimist - no.204 –mei/juni 2022


Wat betekent vrijheid voor jou?


Vakantie! Jarenlang was dat voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Als kind was dit het hoogtepunt van het jaar. En later werkte ik van vakantie naar vakantie.


Avontuur, een ander land ontdekken, urenlang met een boek in de zon. Doen waar je zin in hebt. Zonder verplichtingen. Zonder alles wat moet. Zo voelde vrijheid voor mij…dacht ik.Maar als ik terugkwam van vakantie voelde ik mij gevangen. Gevangen in een leven dat ik niet écht wilde. Waar ik niet blij van werd. Maar zo was het leven nu eenmaal, dacht ik. Je kunt niet altijd doen waar je blij van wordt, toch? Ik had geen idee dat het anders kon.Nu zie ik dat ik al die tijd vrijheid zocht buiten mezelf. Daar vond ik het niet. Ik ontdekte dat de enige weg naar vrijheid de weg naar binnen is. De lockdown leerde mij daarin een waardevolle les. Ik schreef er het artikel ‘De lockdown schonk mij vrijheid’ over, dat geplaatst is in magazine 204 van The Optimist.


Lees het artikel

null
null

Artikel The Optimist - no.204 –mei/juni 2022


Wat betekent vrijheid voor jou?


Vakantie! Jarenlang was dat voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Als kind was dit het hoogtepunt van het jaar. En later werkte ik van vakantie naar vakantie.


Avontuur, een ander land ontdekken, urenlang met een boek in de zon. Doen waar je zin in hebt. Zonder verplichtingen. Zonder alles wat moet. Zo voelde vrijheid voor mij…dacht ik.Maar als ik terugkwam van vakantie voelde ik mij gevangen. Gevangen in een leven dat ik niet écht wilde. Waar ik niet blij van werd. Maar zo was het leven nu eenmaal, dacht ik. Je kunt niet altijd doen waar je blij van wordt, toch? Ik had geen idee dat het anders kon.Nu zie ik dat ik al die tijd vrijheid zocht buiten mezelf. Daar vond ik het niet. Ik ontdekte dat de enige weg naar vrijheid de weg naar binnen is. De lockdown leerde mij daarin een waardevolle les. Ik schreef er het artikel ‘De lockdown schonk mij vrijheid’ over, dat geplaatst is in magazine 204 van The Optimist.


Lees het artikel

null

Artikel The Optimist - 16 juli 2021 - online


Schrijf een opiniestuk over jouw doorn in het oog. En sluit af met een sprankje hoop. Deze uitdaging kreeg ik van mijn publiciteitscoach Linda Graanoogst. O ja, en morgenochtend moet het af zijn. En weet dat het universum actie beloond.


Het was een woensdagavond, ik had net gekookt, mijn werk afgesloten en verheugde me op een relaxt avondje met mijn lief. Dat liep anders 😊. Want alles borrelde in mij om te schrijven.


Mijn actie is beloond. 16 April 2021 is mijn artikel ‘Bewust op zoek naar vriendelijkheid en liefde’ in The Optimist online gepubliceerd. Ik ben trots en dankbaar.


Benieuwd naar mijn doorn in het oog met een sprankje hoop 🌟?


Lees het artikel

Interview RTL Nieuws - 26 maart 2021 - Online


Ik ben geïnterviewd door RTL Nieuws over de vraag wat je kunt doen om te zorgen dat jouw relatie de coronacrisis wél overleeft.


Nieuwsgierig? Lees het artikel over 2 vrouwen van wie de relatie corona niet heeft overleefd en mijn tips om een coronabreuk te voorkomen.


Lees het artikel

null
null

Interview RTL Nieuws - 26 maart 2021 - Online


Ik ben geïnterviewd door RTL Nieuws over de vraag wat je kunt doen om te zorgen dat jouw relatie de coronacrisis wél overleeft.


Nieuwsgierig? Lees het artikel over 2 vrouwen van wie de relatie corona niet heeft overleefd en mijn tips om een coronabreuk te voorkomen.


https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/artikel/5221931/voorkom-coronabreuk-relatie-liefde-voorbij-coronacrisis-geen-perspectief

Lees het artikel
null

Interview Famme - 11 februari 2021 - online


Ik ben geïnterviewd voor famme.nl. Over het belang van bewuste aandacht voor je relatie. Eva ten Wolde heeft er een leuk artikel over geschreven. Lees het artikel met 5 tips.


Lees het artikel